OPTIQ i Haderslev forklarer vigtigheden bag solbriller med UV-beskyttelse

De fleste ved, at man ser bedre, når man har solbriller på: Man skal koncentrere sig knap så meget, og behøver ikke at knibe øjnene sammen for at undgå at blive blændet af det skarpe lys. Der er dog langt mere til brugen af solbriller, end kun disse effekter. UV-beskyttelsen i dine solbriller er nemlig essentiel.

Solbriller med UV-beskyttelse beskytter dine øjne

Solen er mere end bare en generende faktor, der kan gøre det træls at se ud af øjnene. Som en del af solens lys, hører nemlig også de såkaldte ultraviolette stråler. Disse hører ikke med til det synlige spektrum, og er af den grund usynlige for vores øjne. Dette betyder dog ikke, at disse stråler ikke kan gøre skade på vores syn – snarere tværtimod.

Når du bliver solskoldet i solen, er det de ultraviolette stråler, du har at takke for det. Det samme gælder for dine øjne. Disse er nemlig i høj grad udsatte for de farlige stråler. Derfor er det vigtigt at beskytte dem med solbriller, der med deres UV-beskyttelse filtrerer de skadelige stråler fra. På den måde fungerer solbriller altså lidt ligesom den solcreme, du smører på resten af kroppen.

OPTIQ i Haderslev har et stort udvalg af beskyttende solbriller

Lige meget hvad dit behov måtte være, har vi sandsynligvis det rette par solbriller med UV-beskyttelse til dig. Hos os understreger vi altid vigtigheden i at passe på sine øjne. Den ultraviolette stråling kan nemlig være skyld i uoprettelig skade, blandt andet på dine hornhinder. Vi anbefaler derfor at finde et par solbriller, du vil gå hen og blive glad for, så du kan bruge dem flittigt: Er solen generende for dine øjne, er det generelt en god huskeregel at tage dem på.

Se mere om hvordan du beskytter dine øjne på:
www.beskytdineøjnemodsolen.nu